Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi

de RODIMUR in Supe, 18 Iul 2017 | 5351 vizualizari

 

 
 
O supă economică, foarte ușoară și ușor de făcut, chiar dietetică și cu un gust foarte bun, dat de chimion și de tăițeii de casă.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi
  • 1 morcov
  • 1/4 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 plic de chimion
  • 200 grame tăiței de casă
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi:

 

 

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și țelina se taie în formele dorite și se pun în oală la fiert, la un foc iute. Când se formează spumă, se adună cu spumuitorul și se aruncă.

Chimionul se pune la fiert cu 500-750 ml apă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Ceapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește, având grijă să nu se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparentă.

Se taie cartofii în cubulețe și se pun la fiert, în oala cu celelalte legume semifierte, deja.

Între timp, se fierb tăițeii de casă în apă cu sare, se strecoară, se clătesc și se scurg de apă.

În oala în care fierb legumele, se strecoară zeama de la chimionul fiert, se adaugă ceapa, cu tot cu uleiul în care s-a călit și la urmă tăițeii de casă, care sunt deja fierți. Se mai lasă la fiert încă un clocot-două, se condimentează cu sare și piper, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc.

După un sfert de oră, supa se poate servi, cu pătrunjel tăiat fin deasupra. Se mănâncă fără pâine.

Pentru rețeta de tăiței consultați - https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html

TIPS-URI

1

Aveți grijă să nu se ardă ceapa, ca să nu devină amară, ci doar să se înmoaie puțin si atunci va fi dulce.

2

Supa va fi mai bună cu tăiței de casă.

3

Chiar dacă vă place gustul chimionului, nu puneți o cantitate mai mare, pentru ca supa să nu se închidă la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimion, cu taitei de casa si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

20.07.2017, 07:49

Mulțumesc, Dante!

mirela0911 1

20.07.2017, 09:10

Cred ca e tare buna!

RODIMUR 1

20.07.2017, 11:01

Da, Mirela, e bună și ușoară... E numai bună pentru vară...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel